Mesaj de solidaritate și compasiune față de cetățenii ucraineni

Camera Notariala vine cu un mesaj de solidaritate fata de cetatenii din Ucraina, care in aceste momente trec prin cea mai tragica si dureroasa perioada, cauzata de evenimentul razboiului fratricid desfasurat pe teritoriul tarii vecine.
In semn de sustinere si incurajare pentru refugiatii care si-au gasit adapost pe teritoriul tarii noastre, venim cu un indemn catre toți notarii, membri ai Camerei Notariale, sa fie solidari cu politica de ajutorare promovata de autoritatile statului, in vederea asigurării accesului cetatenilor ucraineni la acte și acțiuni notariale necesare (procuri, declaratii, legalizari de acte, de semnatura, traduceri, certificari de aflare in viata, testamente autentificate, etc.), cu o posibila micșorare sau chiar scutire de plata pentru asistenta notariala / acte perfectate, precum și în vederea acordării de consultații juridice gratuite.
în același timp recomandăm notarilor sa fie atenți cu situațiile în care cet. RM ar putea profita de situația de nevoie a refugiaților.

Camera Notariala vine și cu un mesaj de solidaritate fata de colegii Camerei Notariale din Ucraina, care sunt in imposibilitate de a-si desfasura activitatea in aceste conditii si asigura ca colegii din RM vor acorda tot suportul informational si asistenta notariala pentru cetatenii ucraineni care solicita acest tip de ajutor.

Share on print