CSM a avizat pozitiv proiectul Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea licitațiilor de către notar

Sursa

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat pozitiv proiectul Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea licitațiilor de către notar, elaborat de către Ministerul Justiției pentru implementarea prevederilor Legii privind procedura notarială.

Ministerul a cerut avizul CSM pentru proiectul aflat în consultări publice.

Analizând proiectul remis spre avizare, Plenul CSM a remarcat faptul că acesta are ca finalitate asigurarea reglementării procedurii de organizare și desfășurare a licitațiilor de către notar în vederea adaptării la noile prevederi privind procedura notarială. Potrivit Consiliului, implementarea acestuia va contribui la asigurarea unei proceduri coerente și complexe, care să asigure garantarea tuturor drepturilor părților atât în procesul de organizare și desfășurare a licitațiilor de către notar cât și la încheierea actelor și procedurilor notariale.

Prin prisma acestor aprecieri, CSM a admis demersul MJ privind avizarea proiectului și l-a avizat pozitiv.

Proiectul Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea licitațiilor de către notar stabilește etapele licitațiilor ce urmează a fi parcurse de către notari și anume: organizarea licitației, desfășurarea licitației și desemnarea câștigătorului cu semnarea procesului-verbal al licitației. Proiectul mai stabilește modul de acoperire a cheltuielilor pentru organizarea și desfășurarea licitațiilor, precum și limitele cuantumului acontului.

Mai multe detalii despre ce prevede Regulamentul puteți citi în materialele IIIIIIIVVVI pe Bizlaw.

Share on print